Cum alegi canapeaua perfectă pentru casa ta?

Dacă ești în căutarea unei noi canapele pentru casa ta, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare pentru a fi sigur că vei face alegerea ideală pentru tine.

Numărul de locuri

Când vine vorba de alegerea unei canapele, trebuie să știi clar de câte locuri ai nevoie. Acest lucru va depinde de dimensiunea camerei de zi și de numărul de persoane care o vor ocupa la un anumit moment dat. Pentru un număr mai mare de persoane, o canapea de tip colțar ar putea fi o opțiune excelentă. Colțarele sunt ideale pentru sufrageriile de mari dimensiuni sau pentru completarea unor zone de relaxare.

Materiale

Unul dintre lucrurile cărora trebuie să le acorzi o atenție sporită atunci când alegi o canapea este materialul din care aceasta este fabricată. Îți dorești o canapea din piele pentru aspectul său luxos? Sau cauți ceva mai versatil, care să se poată integra ușor în orice tip de decor? Indiferent de tipul de material ales, cel mai important este să găsești unul care să poată fi ușor de întreținut. 

Pentru o canapea din piele - fie ea ecologică sau naturală - tot ce-ți trebuie este o cârpă moale și un detergent blând pentru a o face să arate ca nouă. Canapelele din material textil, pe de altă parte, pot necesita din când în când tratamente sau soluții speciale de curățare. Însă, în final, alegerea materialului din care este făcută canapeaua depinde de preferințele tale personale și de stilul tău de viață.

Opțiuni de depozitare

Când vine vorba de alegerea unei piese de mobilier de șezut pentru sufrageria ta, ia în considerare dimensiunea spațiului pe care îl ai la dispoziție. Dacă ai o cameră de zi mare, poți lua în considerare o canapea mai generoasă, cu compartimente de depozitare încorporate. Însă, dacă spațiul disponibil este mic, va trebui să iei în considerare o canapea cu unități separate, pentru a le putea orienta după necesități. 

Totul depinde de scopul în care o vei folosi! Dacă ai nevoie de o canapea doar pentru relaxare și ca să te poți uita la televizor, vei alege un design diferit de cele pe care le poți folosi și pentru a dormi.

Design

Canapeaua este una dintre cele mai vizibile piese de mobilier din casa ta și, prin urmare, ar trebui să reflecte stilul tău personal, nu doar să fie funcțională. Preferi un model minimalist și modern sau înclini mai mult spre un aspect mai tradițional? Vrei o canapea primitoare în care să te poți relaxa după o zi lungă de lucru sau preferi una mai fermă și care oferă ceva mai mult suport? Ia-ți timp și analizează toate opțiunile pentru a fi sigur că vei găsi canapeaua perfectă pentru casa ta.

Tipuri de canapea

Cumpărarea unei canapele poate fi o decizie importantă. La urma urmei, nu este ceva ce vei înlocui curând. Cum alegi canapeaua ideală pentru tine? Ia în considerare și nevoile tale specifice, nu doar pe cele legate de design. De exemplu, dacă ai animale de companie sau copii mici, vei dori să alegi un material ușor de curățat. Dacă faci des petreceri, caută un colțar cu spații de depozitare încorporate sau module suplimentare. Iar dacă spațiul este limitat, ia în considerare o canapea mai mică sau una cu brațe subțiri.

Când vine vorba de mobilierul de șezut, există multe opțiuni din care poți alege. Cu atât de multe modele și materiale diferite disponibile, este important să analizezi bine totul înainte de a face o achiziție, pentru a te asigura că vei găsi piesa perfectă pentru casa ta.

Sursa de imagine: Photographee.eu / Shutterstock.com